Producent
Cena
-
od
do
Kotleciarki i prasy do mięsa
Kotleciarki i prasy do mięsa to profesjonalne urządzenia służące do zmiękczania mięsa wołowego lub wieprzowego. Sprzęt ten umożliwia przygotowanie mięsa na bitki, steki rolady, kotlety. Są to zatem niezastąpione sprzęty w profesjonalnych kuchniach. Cały proces polega na przygotowaniu plastrów mięsa (od 5 do 30 mm), a następnie wrzuceniu ich do otworu wlotowego kotleciarki. Mięso automatycznie przechodzi pomiędzy dwoma wałkami tnącymi, które subtelnie nacinają pozostawiając je nadal w idealnym stanie. Nacięte włókna pozwalają na jeszcze głębsze wnikanie przypraw przez co mięso jest aromatyczne, chrupiące i wyjątkowo smaczne. Taki proces można powtarzać kilkukrotnie do momentu uzyskania pożądanego efektu.
Zaletą używania profesjonalnych steakerów do mięsa jest zwiększenie wydajności, gdyż czas przygotowania kotletów jest nawet 5-krotnie krótszy w porównaniu do metody tradycyjnej. Warto, więc wyposażyć swój lokal w odpowiednie urządzenie, który wniesie szereg udogodnień i korzyści. Zaletą posiadania prasy do mięsa jest cicha praca urządzenia, dzięki czemu pracownicy jak i klienci nie słyszą hałasu dobiegającego z zaplecza kuchni oraz oszczędność czasu, gdyż kotleciarka daje możliwość przygotowania nawet 700 kotletów na godzinę. Oferowane przez nasz sklep dla gastronomii Gastroplaneta kotleciarki spełniają normy bezpieczeństwa UE i posiadają atesty. Dodatkowo urządzenia te są bardzo łatwe w czyszczeniu, gdyż posiadają proste elementy w demontażu.
Nasz Sklep Gastroplaneta posiada szeroki wybór kotleciarek i pras do mięsa takich producentów jak: Ma-Ga, Bizerba, Hendi czy Stalgast. Zapraszamy do zapoznania się z naszą bogatą ofertą. Jeżeli potrzebujesz porady zachęcamy również do kontaktu z naszym działem handlowym, który z pewnością doradzi w wyborze odpowiedniego modelu do Państwa lokalu.