Urządzenia / maszyny do sous vide

Gotowanie sous vide w ostatnich latach zyskuje coraz więcej zwolenników wśród szefów kuchni i gości w restauracjach. Metoda sous vide polega na przyrządzaniu potraw umieszczonych w dokładnie zamkniętych torebkach próżniowych, w wodzie o stosunkowo niskiej temperaturze, nieprzekraczającej 60 stopni. Służy do tego urządzenie gastronomiczne do sous vide, a przyrządzane w ten sposób potrawy zachowują pełnię smaku i aromatu. Są również cenione przez osoby starające się zachować zdrową dietę, potrawy sous vide powstają bowiem bez użycia tłuszczu, czy obróbki termicznej w wysokich temperaturach, co w niektórych przypadkach jest szkodliwe dla osób mających problemy z wysokim poziomem złego cholesterolu lub otyłością.

Każde urządzenie do sous vide oferowane w sklepie internetowym Gastroplaneta to wysokiej jakości wyposażenie do profesjonalnych kuchni w restauracjach lub innych punktach gastronomicznych. Producent CAS oferujący urządzenie do gotowania sous vide w ten nowatorski sposób to uznana marka specjalizująca się w nowoczesnych rozwiązaniach ułatwiających przyrządzanie potraw w zdrowy i zbilansowany sposób. Urządzenia do sous vide marki CAS wykonane są z trwałych materiałów i umożliwiają przygotowania wszelkiego rodzaju potraw metodą sous vide i podawanie ich z zachowaniem ich wszelkich wartości odżywczych, witamin i enzymów. Przygotowane potrawy można również przechowywać w stanie gotowości w komorze roboczej urządzenia, co ułatwia serwowanie ich w idealnej temperaturze gościom na sali restauracyjnej.

Mimo początkowych oczekiwań, że technologia została zaprojektowana wyłącznie do przetwarzania mięsa, w próżni można gotować praktycznie każdy rodzaj żywności. Co to dokładnie oznacza? Oprócz wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, jagnięciny i drobiu, maszyna do sous vide umożliwia gotowanie ryb, warzyw, owoców, a nawet słodyczy.

Z uwagi na dostępne informacje na temat potencjału technologii sous vide, zdecydowanie warto polecać ją jako cenną opcję dla osób rozwijających swoje umiejętności w domowej kuchni, pasjonatów mięsa, entuzjastów nietypowych form gotowania oraz wszystkich, którzy cenią sobie doskonały smak potraw.

Urządzenia do sous vide

Cyrkulator bemarowy do sous-vide, P 0.7 kW Cyrkulator bemarowy do sous-vide, P 0.7 kW | Stalgast 691250
Producent: Stalgast
Cena: 1 888,60 zł 2 521,50 zł (netto: 1 535,45 zł 2 050,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja
  • -25%
Cyrkulator do gotowania sous vide, P 1.5 kW Cyrkulator do gotowania sous vide, P 1.5 kW | Stalgast 691100
Producent: Stalgast
Cena: 1 239,11 zł 1 654,35 zł (netto: 1 007,41 zł 1 345,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja
  • -25%
Urządzenie Sous-Vide GN1/1 Urządzenie Sous-Vide GN1/1 | Hendi 225448
Producent: Hendi
Cena: 1 999,08 zł 2 274,27 zł (netto: 1 625,27 zł 1 849,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja
  • -12%
Cyrkulator termiczny iVide circulator stick Junior | SOUSVIDETOOLS 222638 Cyrkulator termiczny iVide circulator stick Junior | SOUSVIDETOOLS 222638 | sousvidetools.com 222638
Cena: 1 774,05 zł 2 015,97 zł (netto: 1 442,32 zł 1 639,00 zł )
szt.
zobacz więcej
  • promocja
  • -12%
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl