Profesjonalne urządzenia do sous vide

Gotowanie sous vide w ostatnich latach zyskuje coraz więcej zwolenników wśród szefów kuchni i gości w restauracjach. Metoda gotowania sous vide polega na przyrządzaniu potraw umieszczonych w dokładnie zamkniętych torebkach próżniowych, w wodzie o stosunkowo niskiej temperaturze, nieprzekraczającej 60 stopni. Służy do tego urządzenie gastronomiczne do sous vide, a przyrządzane w ten sposób potrawy zachowują pełnię smaku i aromatu. Są również cenione przez osoby starające się zachować zdrową dietę, potrawy sous vide powstają bowiem bez użycia tłuszczu, czy obróbki termicznej w wysokich temperaturach, co w niektórych przypadkach jest szkodliwe dla osób mających problemy z wysokim poziomem złego cholesterolu lub otyłością.

Urządzenia do sous vide oferowane w sklepie internetowym Gastroplaneta to wysokiej jakości wyposażenie do profesjonalnych kuchni w restauracjach lub innych punktach gastronomicznych. Producent CAS oferujący urządzenia do gotowania w ten nowatorski sposób to uznana marka specjalizująca się w nowoczesnych rozwiązaniach ułatwiających przyrządzanie potraw w zdrowy i zbilansowany sposób. Urządzenia do sous vide marki CAS wykonane są z trwałych materiałów i umożliwiają przygotowania wszelkiego rodzaju potraw metodą sous vide i podawanie ich z zachowaniem ich wszelkich wartości odżywczych, witamin i enzymów. Przygotowane potrawy można również przechowywać w stanie gotowości w komorze roboczej urządzenia, co ułatwia serwowanie ich w idealnej temperaturze gościom na sali restauracyjnej.

  • -24%
Cyrkulator do gotowania sous vide, P 1.5 kW Cyrkulator do gotowania sous vide, P 1.5 kW | Stalgast 691100
Producent: Stalgast
Cena: 1 188,13 zł (netto: 965,96 zł )
szt.
zobacz więcej
  • -24%
Urządzenie Sous-Vide GN1/1 Urządzenie Sous-Vide GN1/1 | Hendi 225448
Producent: Hendi
Cena: 1 595,74 zł (netto: 1 297,35 zł )
szt.
zobacz więcej
  • -7%
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl