Producent
Cena
-
od
do
Promocja
Urządzenia / maszyny do sous vide
Gotowanie sous vide w ostatnich latach zyskuje coraz więcej zwolenników wśród szefów kuchni i gości w restauracjach. Metoda sous vide polega na przyrządzaniu potraw umieszczonych w dokładnie zamkniętych torebkach próżniowych, w wodzie o stosunkowo niskiej temperaturze, nieprzekraczającej 60 stopni. Służy do tego urządzenie gastronomiczne do sous vide, a przyrządzane w ten sposób potrawy zachowują pełnię smaku i aromatu. Są również cenione przez osoby starające się zachować zdrową dietę, potrawy sous vide powstają bowiem bez użycia tłuszczu, czy obróbki termicznej w wysokich temperaturach, co w niektórych przypadkach jest szkodliwe dla osób mających problemy z wysokim poziomem złego cholesterolu lub otyłością.
Każde urządzenie do sous vide oferowane w sklepie internetowym Gastroplaneta to wysokiej jakości wyposażenie do profesjonalnych kuchni w restauracjach lub innych punktach gastronomicznych. Producent CAS oferujący urządzenie do gotowania sous vide w ten nowatorski sposób to uznana marka specjalizująca się w nowoczesnych rozwiązaniach ułatwiających przyrządzanie potraw w zdrowy i zbilansowany sposób. Urządzenia do sous vide marki CAS wykonane są z trwałych materiałów i umożliwiają przygotowania wszelkiego rodzaju potraw metodą sous vide i podawanie ich z zachowaniem ich wszelkich wartości odżywczych, witamin i enzymów. Przygotowane potrawy można również przechowywać w stanie gotowości w komorze roboczej urządzenia, co ułatwia serwowanie ich w idealnej temperaturze gościom na sali restauracyjnej.
Mimo początkowych oczekiwań, że technologia została zaprojektowana wyłącznie do przetwarzania mięsa, w próżni można gotować praktycznie każdy rodzaj żywności. Co to dokładnie oznacza? Oprócz wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, jagnięciny i drobiu, maszyna do sous vide umożliwia gotowanie ryb, warzyw, owoców, a nawet słodyczy.
Z uwagi na dostępne informacje na temat potencjału technologii sous vide, zdecydowanie warto polecać ją jako cenną opcję dla osób rozwijających swoje umiejętności w domowej kuchni, pasjonatów mięsa, entuzjastów nietypowych form gotowania oraz wszystkich, którzy cenią sobie doskonały smak potraw.