Producent
Cena
-
od
do
Promocja
Cuttery (kutry), szatkownice i malaksery (blixery) gastronomiczne
W tej kategorii przygotowaliśmy dla Was profesjonalne kutry oraz blixery. Dzięki mnogości zastosowań mogą być wykorzystane właściwie do przygotowywania każdej potrawy. Cuttery gastronomiczne to urządzenia przeznaczone do obróbki żywności. Doskonale nadają się do przygotowywania ryb, mięsa, deserów, czekolady, owoców, orzechów, warzyw, migdałów, parmezanu, dresingów, zagęszczaczy, olejów ziołowych, ubitych mieszanek, majonezu, purée, zup, sosów, zup, pasztetu, a nawet bułki tartej.
Z wykorzystaniem takich urządzeń przygotujemy żywność w postaci mokrej, suchej i płynnej. Maszyna pozwala na rozdrabnianie, mielenie, miksowanie, ugniatanie i mieszanie, to jedynie część czynności, jakie można wykonać stosując w kuchni cuttry i blixery. Elektroniczne szatkownice gastronomiczne to doskonałe rezultaty oraz bardzo szerokie spektrum zastosowań.
W poniższej kategorii przygotowaliśmy dla Państwa elektryczne szatkownice gastronomiczne, czyli sprzęt najwyższej jakości pochodzący od topowych producentów na rynku (Robot Coupe, czy RM Gastro). Znajdzie się tutaj także malakser blixer, czyli gastronomiczny blixer, który łączy w sobie właściwości cuttra oraz malaksera. Takie urządzenia pozwala miksować zarówno potrawy surowe, jak i gotowane. Blixer jest wyposażony w silnik asynchroniczny, dzięki czemu zapewnia podwyższony standard bezpieczeństwa oraz specjalny hamulec silnikowy pozwalający zatrzymać całą machinę w ułamku sekundy. Wszystkie urządzenia zostały wykonane z materiałów o podwyższonej trwałości. Dzięki takim rozwiązaniom oraz zastosowaniu wysokiej jakości stali nierdzewnej cuttery kutry oraz blixery będą niezawodnie służyć przez długi czas nawet bardzo intensywnej eksploatacji. Maszyny są przeznaczone do pracy w gastronomii. Doskonale nadają się do kuchni w restauracjach, hotelach, salach weselnych, garmażerii, cateringu, czy wszędzie tam, gdzie posiłki są przygotowywane na masową skalę. Takie urządzenie z pewnością przyspieszy i ułatwi przygotowywanie domowych potraw.
Podczas wybierania urządzenia warto zwrócić przede wszystkim uwagę na jego moc. Wiele zależy od tego, jaki rodzaj żywności chcemy przygotowywać, jednak najlepiej wybrać mocniejszy cutter, po to, by nie martwić się o tego typu kwestie. Kolejny parametr to prędkość obrotów. Urządzenie ma za zadanie dokładnie rozdrobnić żywność – im większa prędkość, tym lepiej rozdrobniona żywność. W naszej ofercie przygotowaliśmy dla Państwa szeroki wybór kutrów i blixerów, dlatego jesteśmy przekonani, że każdy znajdzie tutaj odpowiednie urządzenie, w pełni dopasowane do szerokiego spektrum potrzeb.