Profesjonalna krajalnica automatyczna Ma-Ga A-912
Opis
Przeznaczenie | do serów i wędlin |
Rodzaj napędu | przekładnia ślimakowa |
Średnica noża | 300 mm |
Krajalnica automatyczna do wędlin i sera A912 Ma-Ga
Krajalnica automatyczna A912 to profesjonalny sprzęt gastronomiczny, który umożliwia krojenie produktów spożywczych na plastry. Dzięki teflonowej powłoce noża krojeniu może podlegać zarówno ser, jak i wędlina. Krajalnica A912 jest wyjątkowo precyzyjna i posiada licznik plastrów. Urządzenie przyspiesza pracę każdej kuchni.
Przeznaczenie:
Krajalnica automatyczna znajdzie swoje zastosowanie wszędzie tam, gdzie mamy do czynienia z żywieniem zbiorowym, m.in.: w firmach cateringowych, restauracyjnych i hotelowych kuchniach, barach bistro, stołówkach szpitalnych, szkolnych, przedszkolnych, żłobkowych, domach dziennego pobytu i zakładach karnych, a także w mniejszych i większych sklepach na dziale z serami i wędlinami. Nie tylko w gastronomii, ale również dla użytkowników indywidualnych będzie znacznym ułatwieniem w codziennym przygotowywaniu posiłków.
Zalety urządzenia:
- trwałe urządzenie gastronomiczne wykonane z najwyższej jakości materiałów;
- jest łatwa do utrzymania w czystości;
- zapewnia higieniczne przygotowanie produktów spożywczych do wydania i sprzedaży;
- jest prosta i bezpieczna w obsłudze;
- kroi produkty spożywcze z dużą precyzją, bez zacinania i strzępienia krawędzi plastrów;
- pozwala na maksymalne wykorzystanie produktów poddawanych cięciu.
Wyszczególnienia:
- Wykończenie: elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z blachy nierdzewnej pokrytej teflonem
- Materiał noża: stal nierdzewna chromowa
- Średnica noża: 300 mm
- Ostrzarka noża: profesjonalna, integralna z maszyną
- Grubość plastra: 1 – 4 mm
- Produkty krojone: wędlina, ser, mięso
- Ograniczenia: nie można kroić: produktów zamrożonych, produktów z kością, produktów nieżywnościowych, minimalna grubość krojonego plastra 1 mm (pokrętło w pozycji 1), maksymalne gabaryty krojonego surowca 120 mm x 160 mm dla przekroju prostokątnego i 140 mm dla przekroju okrągłego, przy serach z dużymi dziurami zaleca się kroić z minimalną grubością 1,5 mm
- Wydajność: 40 plastrów/min
- Zalecenia: zaleca się krojenie sera na plastry schłodzonego do temp. 7 - 10 O C. Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody. Codziennie smarować maszynę olejem maszynowym (nie stosować oleju jadalnego). Aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, nóż ostrzyć wyłącznie czysty (bez resztek krojonego produktu).
Dane techniczne:
- Wymiary gabarytowe: 685 x 540 x 610 mm
- Rozstaw nóżek: 505 x 315 mm
- Grubość krojonego plastra: 1 - 4 mm (regulacja płynna)
- Max. wymiar krojenia: zależny od kształtu surowca: prostokąt 150 mm x 100 mm; okrąg 150 mm Średnica noża: 300 mm
- Poziom hałasu: < 70 dB
- Zasilanie: 230 V 50 Hz 1 faza
- Moc: 250 W (napęd noża)
- Waga (ciężar netto): 65 kg
- Opcje: zasilanie 115 V 60 Hz 1 faza
Krajalnica automatyczna - model A912 A wyposażona w:
- moduł odkładania plastrów który wraz z zespołem czujników umożliwia: odkładanie krojonych plastrów w stos, ciągły pomiar wysokości stosu, automatyczne zatrzymanie maszyny w przypadku przekroczenia dopuszczalnej wysokości stosu
- konstrukcja napędu posuwu oparta jest na nowoczesnym, niezawodnym silniku krokowym
- wyposażona w elektroniczny licznik krojonych plastrów posiada funkcje: liczenia plastrów, po zrealizowaniu zadanej ilości plastrów krajalnica wyłącza się automatycznie, maksymalna ilość zadanych plastrów: 999
- przeznaczona do użytku w hipermarketach, supermarketach, dużych sklepach, cateringu, gastronomii i w zakładach zbiorowego żywienia
- prosta w obsłudze
- skonstruowana w oparciu o najnowsze rozwiązania techniczne jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie produktów na plastry różnej grubości
- grubość krojonego plastra 1 - 4mm.
- stół wyposażony w mechanizm dociskacza zapewniający stabilność położenia krojonego produktu
- wykonana z materiałów nierdzewnych o dużej gładkości
- pochylone ostrze o średnicy Ø 300mm
- idealny pochył stołu podawczego do noża 45O
- wbudowana ostrzarka o najnowocześniejszym rozwiązaniu w zakresie konstrukcyjnym i materiałowym
- maksymalne gabaryty krojonego surowca 150mm x 100mm dla przekroju okrągłego.