Krajalnica półautomatyczna do serów Ma-Ga S3-712T do sera
Opis
Przeznaczenie | do serów i wędlin |
Rodzaj napędu | przekładnia ślimakowa |
Średnica noża | 300 mm |
Półautomatyczna krajalnica do sera Ma-Ga S3-712T
Półautomatyczna krajalnica żywności S3-712, S3-712T z nożem pokrytym teflonem do krojenia sera, jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie żywności na plastry różnej grubości. Umożliwia pracę w trybie półautomatycznym z regulowaną prędkością i skokiem stołu podawczego. Maszyna wyposażona jest w funkcję wspomagającą krojenie ręczne realizowaną za pomocą Joysticka. Wyposażona w panel sterujący, który umożliwia wybór prędkości jak i skoku stołu podawczego z pośród czterech zakresów. W trybie wspomagającym krojenie ręczne istnieje tylko możliwość zmiany prędkości stołu. Ponadto moduł sterujący posiada funkcję zatrzymania posuwu stołu w przypadku wykrycia braku materiału do cięcia lub skrojenia całego materiału.
Cechy produktu:
- skonstruowana w oparciu o najnowsze rozwiązania techniczne,
- wyposażona w panel sterowania umożliwiająca wybór 1 z 4 zdefiniowanych prędkości przesuwu stołu w trybie półautomatycznym i ręcznym oraz ustawienie 1 z 4 określonych długości skoku stołu w trybie półautomatycznym,
- wyposażona w funkcję wspomagającą krojenie ręczne realizowaną za pomocą Joysticka
- wyposażona w mechanizm wykrywania braku materiału do cięcia zatrzymujący pracę maszyny w cyklu półautomatycznym,
- przeznaczona do użytku w dużych sklepach, supermarketach, cateringu, gastronomii i w zakładach zbiorowego żywienia
- maksymalnie prosta i lekka w obsłudze,
- idealna do krojenia wędlin i mięsa bez kości S2-712 i sera S2-712T,
- stół wyposażony w mechanizmy zapewniające stabilność położenia krojonego produktu,
- wydajność krojenia w trybie półautomatycznym przy minimalnym skoku 60 plastrów/min a w trybie krojenia ręcznego ze wspomaganiem zależna od obsługi operatora,
- wykonana z materiałów nierdzewnych o dużej gładkości
- pochylone ostrze o średnicy Ø 300 mm
- idealny pochył stołu podawczego do noża 45°
- grubość krojonego plastra 0 – 24 mm
- wbudowana ostrzarka o najnowocześniejszym rozwiązaniu w zakresie konstrukcyjnym i materiałowym
Wyszczególnienia:
- Krajalnica spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny
- Wykończenie: elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z blachy nierdzewnej
- Materiał noża: stal nierdzewna chromowa
- Średnica noża: 300 mm
- Ostrzarka noża: profesjonalna, integralna z maszyną
- Grubość plastra: 0 – 24 mm
- Produkty krojone: wędlina, mięso, pieczywo
- Ograniczenia: nie można kroić produktów zamrożonych, z kością oraz produktów nieżywnościowych
- Wydajność: w trybie półautomatycznym: 60 plastrów/min (przy minimalnym skoku). W trybie krojenia ręcznego ze wspomaganiem: zależna od obsługi operatora.
- Zalecenia: zaleca się krojenie sera na plastry schłodzonego do temp. 7 - 10 O C. Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody. Codziennie smarować maszynę olejem maszynowym (nie stosować oleju jadalnego). Aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, nóż ostrzyć wyłącznie czysty (bez resztek krojonego produktu).
Dane techniczne:
- Wymiary gabarytowe: 675 x 520 x 610 mm
- Rozstaw nóżek: 550 x 315 mm
- Grubość krojonego plastra: 0 - 24 mm (regulacja płynna)
- Max. wymiar krojenia: 190 mm x 150 mm
- Średnica noża: 300 mm
- Poziom hałasu: ≤ 70dB
- Zasilanie: 230V 50Hz 1 faza
- Moc: 250W (napęd noża)
- Waga (ciężar netto): 58kg
- Opcje: zasilanie 115V 60Hz 1 faza.