Wilk do mielenia mięsa Ma-Ga WM22
Opis
Moc silnika | 550 - 950 W |
Możliwość demontażu gardzieli | Tak |
Przystosowanie do pracy ciągłej | Tak |
Napięcie | 230 V |
Wilk do mięsa Ma-Ga WM22
Wilk WM22 do gastronomii to profesjonalne urządzenie kuchenne, dzięki któremu praca staje się o wiele prostsza, wydajniejsza i przebiega w szybszy sposób. Funkcja, jaką oferuje sprzedawany produkt to mechaniczne rozdrabnianie mięsa. Wydajność sprzętu została określona przez producenta na maksymalnie 250 kg/h. Dzięki odpowiedniej konstrukcji wilk gastronomiczny jest łatwy w czyszczeniu i może być wykorzystywany do pracy ciągłej. Napęd, na który składa się przekładnia zębata ze stali napełniona smarem emituje dużo mniejszą ilość hałasu w stosunku do konkurencyjnych modeli. Na zakupie urządzenia skorzystać mogą zwłaszcza punkty, takie jak sklepy mięsne, supermarkety, firmy cateringowe oraz restauracje. Oferowany wariant wilka występuje pod szyldem Ma-Ga, lidera w produkcji maszyn gastronomicznych na polskim rynku. Ponadto, produkt jest kompatybilny z modułami kotleciarkami wyprodukowanymi przez tę firmę.
Do produkcji poszczególnych części, takich jak ślimak, taca załadowcza, nóż, gardziel, obudowa czy sitko wykorzystano wysokogatunkową stal nierdzewną. Wybór sitka o określonej średnicy (4.5, 6 lub 8 mm) leży w gestii klienta. Ślimak pracuje z prędkością 150 obrotów na minutę. Wilk Ma-Ga WM22 nie może być używany do mielenia mięsa w formie mrożonej lub kości. Wszystkie części, które wchodzą w bezpośredni kontakt z żywnością powinny być poddawane myciu po skończonej obróbce. O stabilność sprzętu dbają nóżki, których rozstaw wynosi 380 x 250 mm. Do zalet urządzenia należy zaliczyć także prostą, intuicyjną obsługę. Sprzedawany produkt wypełnia wszystkie standardy z zakresu higieny i bezpieczeństwa pracy. Do zakupu w naszym sklepie skłania przede wszystkim niska cena, doradztwo w zakresie doboru odpowiedniego wariantu i fachowe wsparcie merytoryczne. Zapraszamy do kontaktu!
Wilk do mięsa WM22:
- przeznaczony do pracy ciągłej
- przeznaczony do użytku w dużych sklepach, super marketach, cateringu, gastronomii oraz w zakładach zbiorowego żywienia i przetwórstwa mięsnego
- nowoczesna konstrukcja i zastosowanie zdejmowanej gardzieli z zestawem tnącym zapewnia wysoką jakość, niezawodność, wygodną obsługę, łatwość utrzymania w czystości oraz bezpieczeństwo użytkowania
- gardziel, ślimak, nóż i sitko wykonane ze stali nierdzewnej
- niezawodny napęd w postaci stalowej przekładni zębatej wypełnionej smarem półpłynnym daje dużą żywotność przekładni oraz redukuje hałas
- dostosowany do współpracy z modułami kotleciarki „Ma-Ga” co umożliwia uniwersalne wykorzystanie zarówno jako maszyny do mielenia mięsa jak i kotleciarki
- elastyczna kompletacja poprzez możliwość wyboru maszyny z jednym z trzech rodzajów sitek o grubości oczek 4,5 mm; 6 mm
- wydajność do 250 kg/h
Wyszczególnienia:
- Maszyna spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.
- Wykończenie: obudowa silnika i taca załadowcza wykonane ze stali nierdzewnej. Obudowa ślimaka również wykonana ze stali nierdzewnej. Zestaw tnący Sitko, nóż i ślimak wykonane ze stali nierdzewnej.
- Cechy urządzenia: łatwa w demontażu obudowa ślimaka wraz z zestawem tnącym, łatwość czyszczenia obudowy urządzenia, stalowa przekładnia zębata smarowana smarem półpłynnym, dostępne rozmiary sitek — 3, 4, 6, 8 mm, możliwość pracy ciągłej
- Ograniczenia: nie używać urządzenia do mielenia zmrożonego mięsa, mięsa z kością a także do kruszenia samych kości. Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.
Dane techniczne:
- Wymiary gabarytowe: 540 x 260 x 490(H) mm
- Rozstaw nóżek: 380 x 250 mm
- Wydajność: do 250 kg/h
- Obroty ślimaka: 150 obr/min
- Średnica sitka: 82 mm
- Poziom hałasu: ≤ 75 dB
- Zasilanie: 230 V 50 Hz 1 faza
- Moc: 750 W
- Waga (ciężar netto): 26 kg