Profesjonalny wilk do mięsa z UNGEREM 3-elementowym - Maga WM22 U3
Opis
Moc silnika | > 1000 W |
Możliwość demontażu gardzieli | Tak |
Przystosowanie do pracy ciągłej | Nie |
Napięcie | 400 V |
Gastronomiczny wilk do mięsa z UNGEREM 3-elementowym Ma-Ga WM22 U3
Przetwórstwo mięsa, takie jak rozdrabnianie, mielenie czy siekanie jest bardzo ważnym elementem działalności wielu sklepów mięsnych, zakładów zbiorowego żywienia, firm cateringowych i restauracji. Właśnie dlatego tak ważne jest posiadanie specjalistycznego urządzenia, jakim jest profesjonalny wilk do mięsa. Takie urządzenie zmieli dużą ilość mięsa w krótkim czasie, co jest ogromnym udogodnieniem na pracowników.
Wilk do mięsa Ma-Ga, model WM22 jest autonomicznym, wydajnym i specjalistycznym urządzeniem do rozdrabniania mięsa. Maszynę zaprojektowano w taki sposób, aby zapewniała najwyższe standardy czystości i higieny pracy. Elementy zespołu rozdrabniającego oraz tacy załadowczej, obudowy silnika i zwartej obudowy są wykonane z wysokojakościowej stali nierdzewnej, gwarantującej komfort czyszczenia. Przy konstrukcji napędu zastosowano nowoczesne rozwiązanie techniczne w postaci przekładni ślimakowej, które redukuje hałas, drgania oraz zapewnia przedłużoną żywotność urządzenia.
Wilk do mięsa dla gastronomii, producenta Ma-Ga jest urządzeniem bardzo solidnym, przystosowanym do pracy ciągłej. Wyposażony w system rozdrabniający Unger trzyelementowy, składający się z dwóch sitek i noża dwustronnego idealnie rozdrobni różne rodzaje mięsa, przy czym nie należy go używać do zamrożonych mięs oraz kości. Obudowa ślimaka jest wygodna do demontażu, dzięki czemu można ją szybko odinstalować i wygodnie wyczyścić.
Urządzenie spełnia wszystkie atesty dotyczące bezpieczeństwa i higieny. Przeznaczono je na użytek profesjonalnej gastronomii, ponieważ jest bardzo wydajne i funkcjonalne. To polski produkt, który wyróżnia się nowoczesną, ergonomiczna konstrukcją i bardzo starannym wykonaniem. Jego cena jest stosunkowo niska w porównaniu do jakości.
Wyszczególnienia:
- Maszyna spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.
- Wykończenie: obudowa silnika i taca załadowcza wykonane ze stali nierdzewnej; Obudowa ślimaka również wykonana ze stali nierdzewnej; Zestaw tnący System rozdrabniający - Unger trzy elementowy, składający się z 2 sitek (płytka z wycięciami owalnymi - szarpak oraz płytka z otworami o średnicy 6 mm - sitko) oraz nożyka tnącego dwustronnego, wykonane są ze stali nierdzewnej.
- Cechy urządzenia: łatwo demontowana obudowa ślimaka wraz z zestawem tnącym, łatwość czyszczenia obudowy urządzenia, przekładnia ślimakowa o przełożeniu i=7,5, system rozdrabniający Unger trzyelementowy , nóż dwustronny
- Ograniczenia: nie używać urządzenia do mielenia zmrożonego mięsa, mięsa z kością a także do kruszenia samych kości. Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.
Dane techniczne:
- Wymiary gabarytowe: 450(B) x 300(E) x 360(G) mm
- Rozstaw nóżek: 360 x 210 mm
- Wydajność: do 250 kg/h
- Obroty ślimaka: 190 obr/min
- Średnica sitka: 81,5 mm
- Poziom hałasu: ≤ 75 dB
- Zasilanie: 400 V 50 Hz 3 fazy / 230 V 50 Hz 1 faza
- Moc: 1100 W
- Waga (ciężar netto): 36 kg