Szatkownica do warzyw gastronomiczna | Robot Coupe CL50 Gourmet P 0.55 KW U 230 V | Stalgast 713510
Opis
Tarcze w zestawie | Nie |
Napięcie | 230 V |
Elektryczna szatkownica do warzyw Robot Coupe, model CL50 Gourmet
Ręczne szatkowanie warzyw jest nie tylko meczące, ale także bardzo pracochłonne. Aby szybko i bezproblemowo sprostać takiemu zadaniu bardzo przydatna jest profesjonalna szatkownica do warzyw. Urządzenie dedykowane jest do profesjonalnej gastronomii, takiej jak stołówki szkolne i zakładowe, hotele, restauracje i punkty gastronomiczne. Szatkownica pozwala na szybkie przygotowanie surówek ze świeżych warzyw, co ma istotny wpływ na wydajność pracowników.
Szatkownica do warzyw Robot Coupe wykonana została z komponentów najwyższej jakości. Komorę roboczą i pokrywę wyprodukowano z trwałego, solidnego metalu, zaś blok silnika z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Asynchroniczny silnik wyróżnia się odpornością na uderzenia. Elementy, które mają kontakt z żywnością można łatwo zdemontować i oczyścić z resztek warzyw. Urządzenie wyposażono w hamulec silnikowy, który ma za zadanie wyłączyć urządzenie w przypadku otwarcia pokrywy. Dodatkowym atutem jest magnetyczny system bezpieczeństwa.
Elektryczna szatkownica do warzyw posiada dwa otwory wlotowe o różnych wielkościach, co umożliwia krojenie zarówno większych warzyw, takich jak kapusta, jak i mniejszych typu cebula, pomidory czy marchew. Praktyczny popychacz zapewnia płynność i bezpieczeństwo pracy. Po jego zamknięciu następuje automatyczne uruchomienie. To nowoczesne urządzenie oferuje aż 7 rodzajów krojenia. Dzięki temu, że dostępny jest szeroki wybór tarcz można zastosować różne metody krojenia, takie jak wiórki, słupki, plastry, kostka czy krojenie ziemniaków na frytki. Robot do krojenia warzyw to urządzenie wydajne i bardzo funkcjonalne. Oferuje szerokie spektrum zastosowań, dzięki czemu idealnie spełni wymagania każdego lokalu gastronomicznego. Atrakcyjna cena to dodatkowy atut dla którego warto rozważyć zakup tego wysokiej klasy urządzenia.
Precyzyjne krojenie na 7 sposobów
4 rozmiary plastrów w kształcie gofrów i 3 rozmiary drobnej kostki
Wysoka wydajność
Bardzo duży otwór wsadowy pozwoli na jednorazowe załadowanie dużej ilości warzyw np. selera czy kapusty. Cylindryczny otwór doskonale sobie poradzi z krojeniem w małą kostkę, plastry lub w kształcie gofrów. Idealnie sprawdzi się też do długich i delikatnych warzyw jak ogórek.
Wygoda użytkowania
Znajdujący się wyrzut z boku pozwala zaoszczędzić dużo miejsca.
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE:
- polecana do restauracji, punktów żywienia zbiorowego oraz stołówek
- 7 nowych rodzajów krojenia
- nowa technologia krojenia w kostkę przy pomocy tylko 1 tarczy
- asynchroniczny silnik
- magnetyczny system bezpieczeństwa i hamulec silnikowy
- automatyczny start po zamknięciu popychacza
- metalowa komora robocza i pokrywa
- blok silnika ze stali nierdzewnej
- szerokie zastosowania dzięki możliwości krojenia w plastry, wiórki, słupki, kostkę oraz frytki
- polecany zestaw tarcz (714198): plastry 2mm, plastry 5mm, wiórki 1.5mm, słupki 2x10mm,
DANE TECHNICZNE:
- Wysokość - H: 760 mm
- Głębokość - D: 310 mm
- Szerokość - W: 390 mm
- Napięcie - U: 230 V
- Moc elektryczna: 0.550 kW
- Prędkość obrotów: 375 obr/min
- Wydajność na godzinę: 300 kg/h