Gastronomiczna szatkownica do warzyw 100-250 kg/h - Maga MKJ3-250.1

Opis
Tarcze w zestawie | Nie |
Napięcie | 400 V |
Profesjonalna szatkownica do warzyw Maga MKJ3-250.1
Szatkownica do warzyw MKJ3 - 250.1 jest maszyną umożliwiającą szatkowanie warzyw i owoców oraz rozdrabnianie żółtego sera. Znajduje zastosowanie w zakładach gastronomicznych i przetwórstwa żywności. Przeznaczona do użytku w małych i dużych placówkach zbiorowego żywienia jak: żłobki, przedszkola, szkoły, szpitale, jednostki wojskowe oraz w cateringu, hotelach, stołówkach jak również w małych zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego, eliminując w znacznym stopniu wysiłek pracy ręcznej przy rozdrabnianiu warzyw i owoców oraz skracając czas przygotowania posiłków. Maszyna ma budowę modułową, w skład której wchodzą: jednostka napędowa, pokrywa wraz z zasypami oraz wymienne tarcze tnące.
Jednostka napędowa napędzana zintegrowaną przekładnią ślimakową wyposażona jest w magnetyczne wyłączniki bezpieczeństwa, uniemożliwiające włączenie napędu przy zdjętej pokrywie lub otwartym dociskaczu. Podczas szatkowania, przy każdym otwieraniu dociskacza, w celu napełniania szatkownicy żywnością, maszyna automatycznie się wyłącza.
Elementy zewnętrzne i wewnętrzne szatkownicy gastronomicznej (przede wszystkim koryto, pokrywa wraz z zasypami) produkowane w procesie tłoczenia blach posiadają płynne przejścia (promień R=3), co zapewnia łatwe czyszczenie maszyny. Zwiększona pojemność zasypu zapewnia szatkowanie większości produktów w całości.
Tarcze tnące są łatwe do wymiany. W prosty sposób montuje się je na wałku wyjściowym przekładni poprzez zamek bagnetowy. Podczas pracy tarcza tnąca sama blokuje się na wałku. W maszynie zastosowano dysk ewakuacyjny do wyrzutu pokrojonych produktów (warzywa, owoce) z komory krojenia. Szczególnie przydatny jest dysk w przypadku krojenia delikatnych produktów takich jak pomidor, ananas itp.
Szatkownica do warzyw Maga MKJ3 250.1:
- wyposażona w dyski ewakuacyjne oddzielnie dla tarczy i kostek
- przeznaczona do szatkowania warzyw i owoców oraz do rozdrabniania sera
- zaprojektowana do zastosowania w małych i dużych placówkach zbiorowego żywienia (żłobki, przedszkola, szkoły, szpitale, jednostki wojskowe), cateringu, hotelach, stołówkach, pizzeriach, barach sałatkowych, barach szybkiej obsługi oraz w małych zakładach przetwórstwa owocowo – warzywnego
- duży wsyp i koryto, o gładkich powierzchniach i zaokrąglonych brzegach, mieszczące większość produktów w całości
- tarcze tnące napędzane bezpośrednio przez mocny silnik z przekładnią ślimakową, zapewniające wysoką niezawodność urządzenia
- łatwa wymiana tarcz tnących dzięki zastosowaniu zamka bagnetowego
- szeroki asortyment tarcz tnących obejmujący plastry, plastry faliste, plastry regulowane, słupki, frytki, wiórki, miazgę, kostkę, tarcze sierpowe, wyposażonych w wymienne ostrza i elementy ścierne wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, hartowane i precyzyjnie ostrzone
- tarcze kostki dostosowane do szatkowania warzyw surowych i gotowanych
- urządzenie wyposażone w magnetyczny system bezpieczeństwa
- wykonana z materiałów nierdzewnych, w sposób umożliwiający łatwe czyszczenie urządzenia
- prosta i łatwa w obsłudze serwisowej
- wydajność 100 – 250 kg na godzinę
- zasilanie trójfazowe 400 V/50 Hz, moc silnika 0,55 k
Dane techniczne:
- Wymiary gabarytowe: 365(F) x 463(A) x 648(I) mm
- Rozstaw nóżek: 225(H) x 269(D)mm
- Średnica tarczy tnącej: 264 mm
- Obroty tarczy tnącej: ok. 280 obr./min.
- Zasilanie: 400 V 50 Hz 3 fazy
- Moc: 550 W
- Waga (ciężar netto): 32-34 kg maszyna bez tarcz
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.