Gastronomiczna patelnia gazowa - Lozamet, L900.PAG.040A
Opis
Patelnie gazowe przeznaczone są do przyrządzania produktów spożywczych wymagających smażenia, duszenia bądź też podgrzewania i gotowania. Ich przechylna konstrukcja umożliwia zlanie produktu lub
zużytego tłuszczu. Przeznaczone są do eksploatacji w zakładach zbiorowego żywienia. Zabrania się przechowywania i podgrzewania w patelni substancji niebezpiecznych, żrących, trujących, wybuchowych, emitujących szkodliwe opary itp.
Standardowe wykonanie:
- Wymiary: 900 x 900 x 900 mm
- Przechył misy: silnik elektryczny
- Pojemność robocza: 70 dm3
- Powierzchnia płyty: 0,43 m2
- Powierzchnia robocza: stal nierdzewna
- Przyłącze gazu: R¾”
- Gazy: E, H, Lw, Ls, B/P
- Zasilanie elektryczne: ~ 230 V, 50 Hz
- Znamionowy pobór mocy: 0,2 kW
- Moc silnika: 0,12 kW
- Moc palników: 14 kW
- Elektromagnetyczny zawór gazowy sterowany regulatorem temperatury
- Ciągła regulacja temperatury: 100 ÷ 270 °C
- Zabezpieczenie przeciwwypływowe
- Palnik pilotowy
- Zapalanie: generator wysokonapięciowy
- Ogranicznik temperatury (wyłącznik termiczny)
- Przyłącze wody ½”, zawór i wylewka napełniania