Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy | 8x600x400 | szeroki | BAKE D66/L (TRD66/L)
Opis
Profesjonalny piec do cukierni lub piekarni RestoQuality
Piec elektryczny piekarniczy modułowy marki Resto Quality Bake 66 to profesjonalne urządzenie gastronomiczne, które powstało z myślą o wypiekach cukierniczo-piekarniczych. Ze względu na wyposażenie produktu w duże okno wykonane ze specjalnego szkła które zmniejsza utratę ciepła, możliwa jest ciągła kontrola procesu pieczenia. Z kolei wysoka jakość pod względem izolacji termicznej, zapewnia jego lepszą efektywność pod względem działania. Do jego produkcji wykorzystano materiały i komponenty, których trwałość i wytrzymałość, zapewnia eksploatację na lata. Front został wykonany ze stali nierdzewnej, a obudowa ze stali malowanej proszkowo na kolor czarny.
Piec elektryczny szamotowy, którego cena z pewnością jest niezwykle atrakcyjna, został wyposażony w bardzo praktyczny, wygodny i prosty w obsłudze manualny panel sterowania. Dźwignia pozwala na regulację poziomu wilgotności w komorze, co odbywa się za pomocą otwarcia komina. Z kolei zastosowanie niezależnych termostatów, pozwala nam na swobodne regulowanie zarówno górnych, jak i dolnych grzałek. Dodatkowo urządzenie posiada wewnętrzne oświetlenie komory, płytę szamotową, która została umieszczona w jego dolnej części oraz wytrzymałe i wygodne uchwyty.
Piec elektryczny piekarniczy marki Resto Quality został wyprodukowany we Włoszech i ze względu na doskonałe parametry techniczne od lat cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem na rynku. Maksymalna temperatura w której urządzenie jest w stanie pracować wynosi aż 400℃, co daje szerokie możliwości pod względem jego zastosowania. Pozwala to na przygotowywanie różnego rodzaju wypieków, zwłaszcza, że wysokość komory w piecu wynosi 18 cm, dzięki czemu można ją wykorzystać do przyrządzenia m.in. pizzy. Urządzenie z powodzeniem można rozbudowywać, ponieważ istnieje możliwość dokupienia takich elementów jak np. płyta szamotowa górna, generator pary oraz okap i komora wzrostowa.
Opis:
- dedykowany do wypieków cukierniczo-piekarniczych
- duże okienko umożliwia ciągłą kontrolę pieczenia
- wysokiej jakości izolacja termiczna
- front pieca wykonany ze stali nierdzewnej, obudowa ze stali malowanej na kolor czarny
- wewnętrzne oświetlenie komory
- elektroniczny panel sterowania z wyświetlaczem cyfrowym umożliwiający precyzyjną kontrolę warunków obróbki termicznej
- płyta szamotowa umieszczona w dolnej części komory
- niezależne termostaty do regulacji grzałek górnych i dolnych
- nowoczesny design
- wygodny uchwyt ze stali nierdzewnej na całej długości drzwi
- komora przystosowana do blach cukierniczych 600x400mm
- w przypadku pieców z pełnym szamotem można spiętrować maksymalnie 2 urządzenia
- urządzenia dostarczane są bez kabla oraz wtyczki
- możliwość dokupienia komory wzrostowej
Parametry techniczne:
- ilość komór: 2
- wymiary pizzy: 12x 40 cm
- wymiary wewnętrzne: 1230x840x175 mm (x2)
- wymiary zewnętrzne: 1500x1074x745 mm
- moc: 20,4 kW
- napięcie: 400V
- temperatura: 45-455°C
- waga: 225 kg
- ilość blach 60x40cm: 8