Wilk gastronomiczny do mięsa Ma-Ga WM22 | 2023 r.
Opis
Moc silnika | 550 - 950 W |
Możliwość demontażu gardzieli | Tak |
Przystosowanie do pracy ciągłej | Tak |
Napięcie | 230 V |
Profesjonalny wilk do mięsa Ma-Ga WM22
Dobrze przeprowadzona obróbka mechaniczna wymaga wykorzystania profesjonalnych urządzeń. Jednym z nich jest wilk WM22 przystosowany do pracy ciągłej, który sprawdza się jako produkt do rozdrabniania mięsa w punktach gastronomicznych. Dedykowany jest przede wszystkim do sklepów mięsnych, restauracji, stołówek i innych miejsc, gdzie serwuje się pożywienie na dużą skalę. Precyzja w każdym calu, jaką może pochwalić się polski producent Ma-Ga skutkuje obecnością na rynku urządzenia, które umożliwia krojenie w szybki i wygodny sposób, nie generuje dużej ilości zanieczyszczeń i jest w pełni bezpieczna dla obsługującego je personelu. Zastosowana konstrukcja sprzyja szybkiej konserwacji oraz umożliwia długoletnie użytkowanie. Profesjonalny wilk do mięsa WM22 nie generuje hałasu, co jest istotne podczas wielogodzinnej pracy ze sprzętem.
Maszyna jest w pełni przystosowana do kontaktu z żywnością i posiada certyfikaty z zakresu BHP. Poszczególne jej elementy wykonano ze stali nierdzewnej, np. taca załadowcza, obudowa, nóż, sitko czy też ślimak. Produkt marki Maga w razie potrzeby można przenosić z miejsca na miejsce. Należy pamiętać, aby nie poddawać obróbce zamrożonego mięsa oraz kości. W przypadku problemu z doborem odpowiedniego modelu do obróbki mechanicznej zachęcamy do skontaktowania się z obsługą sklepu, która służy swoim doświadczeniem i oferuje atrakcyjne rabaty na zakup sprzętu.
Cechy produktu:
- Maszyna spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.
- Wykończenie: obudowa silnika i taca załadowcza wykonane ze stali nierdzewnej. Obudowa ślimaka również wykonana ze stali nierdzewnej. Zestaw tnący Sitko, nóż i ślimak wykonane ze stali nierdzewnej.
- Cechy urządzenia: łatwa w demontażu obudowa ślimaka wraz z zestawem tnącym, łatwość czyszczenia obudowy urządzenia, stalowa przekładnia zębata smarowana smarem półpłynnym, dostępne rozmiary sitek — 3, 4, 6, możliwość pracy ciągłej
- Ograniczenia: nie używać urządzenia do mielenia zmrożonego mięsa, mięsa z kością a także do kruszenia samych kości. Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.
Parametry techniczne:
- Wymiary gabarytowe: 540 x 260 x 490(H) mm
- Rozstaw nóżek: 380 x 250 mm
- Wydajność: do 250 kg/h
- Obroty ślimaka: 150 obr/min
- Średnica sitka: 82 mm
- Poziom hałasu: ≤ 75 dB
- Zasilanie: 230 V 50 Hz 1 faza
- Moc: 750 W
- Waga (ciężar netto): 26 kg