Gastronomiczna szatkownica do warzyw i owoców Hallde RG-50S RG-50S | RM 00022114
Opis
Tarcze w zestawie | Nie |
Napięcie | 230 V |
Profesjonalna szatkownica do warzyw HALLDE RG-50S
Szatkownica gastronomiczna to urządzenie, za pomocą którego możliwe jest szybkie uformowanie warzyw i owoców w dowolne kształty, np. słupki, wiórki czy też plastry. Model firmy Hallde o oznaczeniu RG-50S jest w stanie wytworzyć do 80 porcji dziennie (ok. 2 kg na minutę). Dokładne i precyzyjne cięcie to zasługa ostrzy wykonanych ze stali nierdzewnej. Posługiwanie się szatkownicą gastronomiczną to olbrzymia oszczędność czasu i gwarancja bezpieczeństwa podczas użytkowania.
Sprzęt gastronomiczny szwedzkiej firmy Hallde posiada zamontowaną rurę podającą. Całkowita waga produktu to 13 kg. Urządzenie funkcjonuje jako nablatowe, a dzięki kompaktowym rozmiarom i niewielkiej wadze nie zajmuje dużo miejsca i można je bez trudu przechowywać i transportować. Kwestią wartą zainteresowania jest również konserwacja, która przebiega szybko i bezproblemowo. Poszczególne elementy składające się na szatkownicę gastronomiczną można myć za pomocą zmywarki. Prędkość, jaką osiąga sprzęt to ok. 500 obrotów w ciągu minuty. Materiały wybrane na etapie produkcji czynią urządzenie wytrzymałym i wpływają na jego żywotność.
CECHY PRODUKTU:
- Duży półokrągły podajnik mieści większość produktów w całości.
- Model nablatowy o niewielkich wymiarach, który można łatwo schować i wyjąć w razie potrzeby, a jednocześnie bardzo wszechstronny pomimo swojej małej wielkości.
- RG-50S radzi sobie ze wszystkimi czynnościami krojenia, które można wykonywać za pomocą większych urządzeń firmy HÄLLDE i robi to z tak samo dobrym rezultatem.
- Pomidory, cebulę, paprykę, itp. można łatwo ułożyć przy ściance podajnika, aby pokroić je w określonym kierunku.
- Samonapinający się pasek zębaty i silnik z przekładnią redukcyjną zapewniają duży moment.
- Prędkość 500 obr/min.
- Dostępnych 33 narzędzi.
- krojenie w plastry, szatkowanie, ucieranie i/lub krojenie w słupki owoców, warzyw, suchego pieczywa, sera, orzechów, pieczarek, itp. umożliwia przygotowywanie od 10 do 80 porcji dziennie.
- półokrągły podajnik, który można otworzyć w celu szybkiego i łatwego podawania produktów obiema rękami.
- automatyczna funkcja uruchomienia/zatrzymania, zapewniająca szybkie i bezpieczne podawanie produktów.
- podłużna przystawka do ciągłego cięcia ogórków, pora, itp.
- tarcze tnące z mocnego acetalu, polipropenu lub aluminium.
- jedna prędkość.
- MATERIAŁY obudowa urządzenia wykonana jest z tworzywa abs.
- komora robocza z plastiku.
- AKCESORIA do urządzenia RG-50S pasują tarcze z modelu RG-50 oraz RG-100 (oprócz tarcz do krojenia w kostkę)
DANE TECHNICZNE:
- Wymiary: 350 x 285 x 465 mm
- Pojemność: podajnik: 0,9 l
- Moc: 1 kW
- Waga: 13 kg
- Kod: 24680
- Wydajność: do 2 kg/min
- Silnik: 1.0 kW. Jedna prędkość. Zasilanie 220-240 V, 1-fazowe, 50-60 Hz.
- Napęd: Pasek zębaty.
- Układ zabezpieczający: Dwa wyłączniki bezpieczeństwa.
- Stopień ochrony urządzenia: IP34.
- Gniazdo zasilające: Z uziemieniem, 1-fazowe, 10 A.
- Bezpiecznik: 10 A, zwłoczny.
- Poziom hałasu LpA (EN31201): 76 dB(A).
- Pole magnetyczne: Poniżej 0,1 mikrotesli.
- Podstawa urządzenia: tworzywo ABS.
- Komora noża: tworzywo ABS.
- Podajnik: Poliwęglan i poliamid.
- Tarcza wyrzutowa: Tworzywo acetalowe.
- Tarcze narzędzi tnących: Stal nierdzewna.
- Ostrza narzędzi tnących: Stal nożowa nierdzewna.