Profesjonalna krajalnica sklepowa do serów Ma-Ga 310pT | 2025
Opis
Przeznaczenie | do serów i wędlin |
Średnica noża | 250 mm |
Krajalnica gastronomiczna do serów MaGa 310pT
Ma-Ga 310pT to maszyna charakteryzująca się wyjątkową precyzją. Krojenie grawitacyjne eliminuje konieczność ręcznego dociskania produktów poddawanych obróbce. Teflonowa powłoka na ostrzu o średnicy 25 cm czyni go przystosowanym do cięcia sera. Udogodnienie stanowi opcja regulacji grubości plastra (zakres: 0-16 mm). Sprzęt stworzony został z myślą o profesjonalnym odbiorcy - swoje zastosowanie znajdzie w średniej i małej gastronomii oraz sklepach.
Nierdzewne wykonanie poszczególnych części przekłada się na wyższy standard higieniczny i jest bezpieczne dla żywności. Komfort pracy zapewnia odpowiedni pochył stołu podawczego wobec noża oraz niska emisja dźwięków. Poręczność i nieduża waga daje szansę na przenoszenie produktu z miejsca na miejsce w razie potrzeby. Krajalnica 310pT, podobnie jak inne urządzenia producenta Ma-Ga cechuje się solidnym wykonaniem i długowiecznością. Podczas eksploatacji należy unikać krojenia zamrożonych produktów oraz kości, a także pamiętać o regularnej konserwacji po skończonym dniu pracy. Pełne informacje techniczne dostępne w opisach poniżej.
Cechy krajalnicy:
- przeznaczona do użytku w sklepach cateringu i gastronomii
- idealna do krojenia sera
- wykonana z materiałów nierdzewnych
- pochylone ostrze o średnicy 250 mm
- idealne pochylenie stołu podawczego do noża 45°
- wymiary stołu 220 x 200 mm grubość krojonego plastra 0 – 16 mm
- wbudowana ostrzarka
- niezawodna przekładnia ślimakowa
- krajalnica spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.
- wykończenie: elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z blachy nierdzewnej
- materiał noża: stal węglowa pokryta warstwą chromu
- średnica noża: 250mm
- ostrzarka noża: integralna z maszyną
- grubość plastra: 0 – 16mm
- produkty krojone: wędlina, ser, mięso, pieczywo
- ograniczenia: nie można kroić: produktów zamrożonych, produktów z kością, produktów nieżywnościowych
- zalecenia: zaleca się krojenie sera na plastry schłodzonego do temp. 7 - 10 O C. Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć.
- Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody. Codziennie smarować maszynę olejem maszynowym (nie stosować oleju jadalnego).
- aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, nóż ostrzyć wyłącznie czysty (bez resztek krojonego produktu).
Dane techniczne:
- Wymiary gabarytowe: 615 x 397 x 407(H)mm
- Rozstaw nóżek: 445 x 315 mm
- Grubość krojonego plastra: 0 - 16 mm (regulacja płynna)
- Max. wymiar krojenia: 230 mm (długość), wysokość jest uzależniona od długości, max. 140 mm
- Średnica noża: 250 mm
- Poziom hałasu: ≤ 70 dB
- Zasilanie: 230 V 50 Hz 1 faza
- Moc: 160 W (napęd noża)
- Waga: (ciężar netto) 23 kg
- Opcje: zasilanie 115 V 60 Hz 1 faza
- Uwagi: krajalnica 310 p2T jest przeznaczona głównie do krojenia sera, różni się od krajalnicy 310p2 tym iż nóż, pokrywa noża, płyta oporowa są pokryte teflonem.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.