Profesjonalna krajalnica półautomatyczna do serów Ma-Ga A2-812T do sera
Opis
Przeznaczenie | do serów i wędlin |
Rodzaj napędu | przekładnia ślimakowa |
Średnica noża | 300 mm |
Krajalnica półautomatyczna Maga do do sera A2-812T
Półutomatyczna krajalnica żywności A2-812T z nożem pokrytym teflonem do krojenia sera, ze stałym skokiem krojenia i licznikiem krojonych plastrów jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie żywności na plastry różnej grubości. Wyposażona w elektroniczny licznik krojonych plastrów posiada funkcje liczenia plastrów w trybie automatycznym, liczenia plastrów w trybie ręcznym, zatrzymanie stołu podawczego w przypadku wykrycia braku materiału do cięcia, maksymalna ilość zadanych plastrów: 999, po zrealizowaniu zadanej ilości plastrów krajalnica zatrzymuje ruch stołu podawczego. Krajalnica spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.
Szczegóły produktu:
- skonstruowana w oparciu o najnowsze rozwiązania techniczne wyposażona w elektroniczny licznik krojonych plastrów
- przeznaczona do użytku w dużych sklepach, supermarketach, cateringu, gastronomii i w zakładach zbiorowego żywienia w pracy automatycznej ze stałym skokiem krojenia i licznikiem krojonych plastrów jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie wszelkich serów żółtych na plastry różnej grubości
- tryby pracy automatycznej wykonana z materiałów nierdzewnych o dużej gładkości
- pochylone ostrze o średnicy Ø 300 mm
- idealny pochył stołu podawczego do noża 45°
- stół wyposażony w mechanizm dociskacza zapewniający stabilność położenia krojonego produktu
- grubość krojonego plastra 0 – 24 mm
- wbudowana ostrzarka o najnowocześniejszym rozwiązaniu w zakresie konstrukcyjnym i materiałowym
Cechy:
- Krajalnica spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.
- Wykończenie Elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z blachy nierdzewnej
- Materiał noża: stal nierdzewna chromowa
- Średnica noża: 300 mm
- Ostrzarka noża: profesjonalna, integralna z maszyną
- Grubość plastra: 0 – 24 mm
- Ograniczenia: nie można kroić: produktów zamrożonych, produktów z kością oraz produktów nieżywnościowych
- Wydajność: 45 plastrów/min
- Zalecenia: zaleca się krojenie sera na plastry schłodzonego do temp. 7 - 10 O C. Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody. Codziennie smarować maszynę olejem maszynowym (nie stosować oleju jadalnego). Aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, nóż ostrzyć wyłącznie czysty (bez resztek krojonego produktu).
Dane techniczne:
- Wymiary gabarytowe: 620 x 520 x 613 mm
- Rozstaw nóżek: 505 x 320 mm
- Grubość krojonego plastra: 0 – 24 mm (regulacja płynna)
- Max. wymiar krojenia: 190 mm x 150 mm
- Średnica noża: 300 mm
- Poziom hałasu: ≤ 60 dB
- Zasilanie: 230 V 50 Hz 1 faza
- Moc: 250 W (napęd noża)
- Waga (ciężar netto): 58 kg
- Opcje: zasilanie 115 V 60 Hz 1 faza
- Uwagi: Model przeznaczony głównie do krojenia sera, różni się od krajalnicy A2-812 tym, iż nóż, pokrywa noża, płyta oporowa są pokryte teflonem.