Okap gastronomiczny przyścienny trapezowy z łapaczami tłuszczu, h-450 mm - Stalgast
Opis
Gastronomiczny okap przyścienny z łapaczami tłuszczu Stalgast, h = 450 mm
Okap gastronomiczny z łapaczami tłuszczu stanowi jeden z podstawowych elementów wyposażania gastronomicznego, który odgrywa bardzo ważną rolę we wszystkich kuchniach restauracyjnych i innych obiektach gastronomicznych. Zdecydowanie się na okap gastronomiczny przyścienny Stalgast to doskonały wybór, który pozwoli na usuwanie nadmiaru ciepła oraz wciąganie powstałych cząsteczek tłuszczy, pary wodnej, niechcianych zapachów i nadmiaru gorącego powietrza, co pozytywnie wpływa na wysoki standard i poziom higieny w miejscu pracy.
Producent Stalgast dostarcza okapy gastronomiczne z łapaczami tłuszczu o zróżnicowanych wymiarach w zależności od wybranego modelu 0 możliwe jest zdecydowanie się na wybór okapu przyściennego o długości 1000, 1200, 1500, 1800, 1900, 2000, 2500 lub 3000 mm oraz głębokości 800 lub 900 mm. Pozwala to na wybór idealnego rozwiązania spełniającego wymagania stawiane przez konkretną przestrzeń kuchenną.
Na korzyść proponowanego modelu okapu z łapaczami tłuszczu jest jego konstrukcja i konkurencyjna cena, która pozwala na wyposażenie każdej kuchni w wysokiej jakości produkt przy generowaniu niskich kosztów. Okap z łapaczami tłuszczu Stalgast wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która dzięki wysokiej zawartości chromu jest odporna na oddziaływanie środowisk korozyjnych i kwasów. Sprawia to, że okapy gastronomiczne są wytrzymałe oraz odporne na wszelkiego rodzaju uszkodzenia mechaniczne i wysoką temperaturę. Dodatkowo, stal nierdzewna wykorzystywana do wytworzenia okapu przekłada się na zachowanie wysokiego poziomu bezpieczeństwa i higieny pracy, co jest konieczne do spełnienia przez kuchnię wymagających norm sanitarnych.
Okap gastronomiczny Stalgast to element wyposażenia gastronomii odgrywający bardzo ważną rolę we wielu profesjonalnych kuchniach restauracyjnych i innych obiektach zajmujących się świadczeniem usług gastronomicznych, takich jak foodtracki, bary szybkiej obsługi czy stołówki. Proponowany produkt od marki Stalgast doskonale sprawdzi się małej i średniej gastronomii, gdzie nie ma konieczności implementowania specjalistycznych instalacji wentylacyjnych. Okap gastronomiczny będzie w przypadku tego typu zastosowań wystarczającym rozwiązaniem, które pozwoli na pozbywanie się niechcianych zapachów i dymu, co jednocześnie pozwala na obniżenie temperatury panującej w kuchni i podniesienie komfortu pracy.
Dane techniczne:
- Długość w zależności od wybranego modelu: 1000, 1200, 1500, 1800, 1900, 2000, 2500, 3000 [mm]
- Głębokość w zależności od wybranego modelu: 800, 900 [mm]
- Wysokość: 450 mm
- Materiał wykonania: stal nierdzewna
- Rodzaj okapu: przyścienny trapezowy
- Zasilanie: 230 V.
Wyposażenie standardowe:
- rynienka ociekowa z zaworem spustowym
- labiryntowe łapacze tłuszczu
- przy W > 2900 okap dzielony na dwa segmenty
- przy składaniu zamówienia należy podać średnicę, ilość oraz rozmieszczenie króćców przyłączeniowych
- dostępne króćce przeznaczone do montażu rur o średnicy: 100, 150, 160, 200, 250, 300, 315 (mm)
Wyposażenie dodatkowe:
- oświetlenie 12 V.