Krajalnica do serów Ma-Ga 110pT do sera
Opis
Przeznaczenie | do serów i wędlin |
Rodzaj napędu | pasek |
Średnica noża | 250 mm |
Krajalnica do serów Ma-Ga 110pT
Krajalnica gastronomiczna to urządzenie, które – zgodnie z nazwą – wykorzystuje się do krojenia produktów żywnościowych. Firma Ma-Ga to polski producent z długą historią, który słynie z zaopatrywania rynku w urządzenia do obróbki mechanicznej. Oferta dotyczy modelu krajalnicy o oznaczeniu 110pT – jest to wersja teflonowa, dedykowana serom. Sprzęt stworzono z myślą o punktach, takich jak szkoły, stołówki, hotele czy też bary, w których wydaje się znaczną ilość żywności.
Krajalnicę do serów obsługuje się w prosty, intuicyjny sposób. Dzięki niewielkiej wadze i rozmiarom przestawianie i przenoszenie urządzenia nie jest kłopotliwe. Kwestia utrzymania krajalnicy w czystości również nie stanowi większego problemu. Teflon wykorzystano do pokrycia noża, jego pokrywy oraz płyty oporowej. Elementy krajalnicy gastronomicznej 110pT, które mają kontakt z żywnością spełniają wszelkie kryteria z zakresu BHP. Wykonano je z anodowanego aluminium. Grubość krojonego plastra mieści się w przedziale 0-10 mm, a regulacja odbywa się w sposób płynny. Do zalet sprzętu można zaliczyć także dużą ilość dostępnej przestrzeni do odbioru produktu.
Krajalnica Maga do sera 110pT:
- idealna do krojenia serów twardych, miękkich i wędzonych
- nóż, pokrywa noża i płyta oporowa pokryte teflonem
- zaprojektowana do zastosowania w małych placówkach zbiorowego żywienia (żłobki, przedszkola, szkoły), cateringu, hotelach, stołówkach, pizzeriach, oraz arach szybkiej obsługi
- innowacyjna konstrukcja z podwieszanym systemem prowadnicy stołu
- dociskacz produktu zespolony z rączką stołu
- nowatorskie rozwiązanie mocowania pokrywy noża
- posiada dużą przestrzeń dla odbioru krojonego produktu
- mała, lekka krajalnica zajmująca niedużą powierzchnie użytkową
- łatwa w przenoszeniu, przesunięciu i podnoszeniu
- wyposażona w opcjonalną ostrzarkę noża
- prosta i łatwa w obsłudze
- łatwa w utrzymaniu czystości
- pochył stołu podawczego 25°
- wymiary stołu podawczego 200 x 200 mm
- grubość krojonego plastra 0 – 8 mm
- zasilanie 230 V i 50 Hz, moc silnika 120 W
Wyszczególnienia:
- elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z: aluminium anodowanego.
- materiał noża: stal węglowa pokryta warstwą chromu.
- średnica noża: 250 mm
- ostrzarka noża: opcjonalna
- grubość plastra: 0 – 10 mm
- produkty krojone: wędlina, ser, mięso, pieczywo
- ograniczenia: nie można kroić: produktów zamrożonych, produktów z kością oraz produktów nieżywnościowych
- wydajność: zależna od rodzaju krojonego produktu i grubości plastra
- zalecenia: zaleca się krojenie sera na plastry schłodzonego do temp. 7 - 10, elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.
- zgodność wyrobu: maszyna spełnia normy: w dyrektywa maszynowa 2006/42/WE oraz normy z nią zharmonizowane: A EN 60204-1:2006 + A1:2009 (bezpieczeństwo elektryczne)
Dane techniczne:
- krajalnica: 110pT
- wymiary gabarytowe: 511 x 423 x 400(H)mm
- rozstaw nóżek: 496 x 263 mm
- grubość krojonego plastra: 0 - 10 mm (regulacja płynna)
- max. wymiar krojenia: 160 mm (długość) wysokość jest uzależniona od długości, max. 100 mm
- średnica noża: 250 mm
- poziom hałasu: ≤ 54 dB
- zasilanie: 230 V 50 Hz 1 faza
- moc: 120 W
carlos
solidna firma i urządzenie wszystko ok