Kostkarka gastronomiczna do lodu 28kg/doba - PXDB-28L
Opis
Kostkarka do produkcji lodu 28kg/doba
Zapotrzebowanie na lód w gastronomii kształtuje się na wysokim poziomie. Wykorzystuje się go jako element serwowanych dań oraz dodatek do drinków, napojów, koktajli. Mrożonymi kostkami wody wypełnia się również naczynia, w których schładzane są butelki szampana, wino, whiskey itp. W przypadku niewielkiego zużycia w grę wchodzą tradycyjne metody produkcji lodu, natomiast prowadzenie działalności gastronomicznej wymaga zastosowania profesjonalnego sprzętu. W takiej sytuacji z pomocą przychodzi kostkarka do lodu, która produkuje go na dużą skalę. Oferowany model spod szyldu PROBOX wytwarza do 28 kg lodu w ciągu doby wykorzystując chłodzenie powietrzem.
W kostkarce gastronomicznej możemy wyróżnić wykonaną ze stali nierdzewnej obudowę. Produkcja lodu odbywa się w zasobniku, do którego dostęp następuje poprzez drzwiczki wyprodukowane ze sztucznego tworzywa. Przemysłową kostkarkę do lodu o wymiarach 430 x 585 x 900 mm wyposażono w czynnik chłodniczy R-134a. Zakup urządzenia zaleca się przede wszystkim barom, pubom i restauracjom. Produkt marki PROBOX raz na zawsze pozwoli zapomnieć o problemie niedoboru lodu i pozwoli przekierować zaoszczędzony czas i nakład pracy na inne dziedziny aktywności.
CECHY URZĄDZENIA:
- obudowa ze stali nierdzewnej
- drzwiczki z tworzywa sztucznego
- chłodzenie powietrzem
- wydajność: do 28 kg/dobę
- przyłącze wody 3/4 cala
- urządzenie doskonale nadaje się do różnego rodzaju punktów gastronomicznych.
DANE TECHNICZNE:
- Wymiary: 43 x 58,5 x 90 cm
- Wykonanie: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
- Wydajność: 28 kg/doba
- Czynnik chłodniczy: R-134a
- Przyłącze wody: 3/4
- Moc: 310 W
- Zasilanie: 230 V.