Opiekacz gastronomiczny 450
Opis
Salamander gastronomiczny stworzony przez firmę HENDI to solidne urządzenie, dzięki któremu mamy możliwość nie tylko grillowania, ale także i podgrzewania wielu różnych potraw, w tym m.in. chrupiących zapiekanek, kanapek i tostów. Urządzenie sprawdza się również w przypadku szybkiej obróbki termicznej wieli innych produktów mięsnych i mącznych zarówno tych świeżych, jak i mrożonych. Ze względu na swoje kompaktowe wymiary doskonale sprawdzi się w przypadku małych punktów gastronomicznych w postaci m.in. stacji benzynowych, barów szybkiej obsługi oraz bufetach. Z powodzeniem produkt może być również wykorzystywany także i przez te średnie oraz większe lokale gastronomiczne, wszystko tak naprawdę uzależnione jest od ich konkretnych potrzeb.
Każda gastronomia, której zależy na prowadzeniu efektywnej działalności, niezależnie od swojej wielkości, powinna zadbać o sprawdzone, funkcjonalne i niezawodne wyposażenie, które ze względu na styczność z żywnością, musi posiadać atest PZH. I tak właśnie jest również w przypadku prezentowanego salamnadra z windą stworzonego przez markę HENDI. Urządzenie łączy w sobie wysoką jakość, perfekcyjne wykonanie i niezwykłą funkcjonalność, dzięki czemu znajdują zastosowanie w każdej kuchni. Za pomocą niezawodnego i sprawdzonego systemu do podnoszenia, mamy możliwość różnorodnego dopasowania wysokości elementu grzejnego. W ten sposób jesteśmy w stanie opiekać potrawy o różnej wysokości.
Salamander Hendi został wyposażony zarówno w wydajną grzałkę o mocy 2800 W, jak i termostat, który zapewnia płynną regulację temperatury do 300oC. Z kolei znajdująca się w urządzenia specjalna lampka kontrolna informuje o działaniu grzałki. Dodatkowo każda gastronomia potrzebuje trwałych i solidnych urządzeń, stąd też prezentowany salamander został wyprodukowany z wysokogatunkowego materiału, jakim jest stal nierdzewna.
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE:
- Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej 18/10
- Idealny do grillowania, podgrzewania różnych potraw i zapiekanek
- Płynna regulacja górnej części umożliwia obróbkę potraw różnych rozmiarów
- Termostat z płynną regulacją temperatury do 300 °C, lampka kontrolna
- Możliwość różnorodnego dopasowania wysokości za pomocą niezawodnego systemu do podnoszenia
- Izolowany uchwyt
- Wysuwany pojemnik na tłuszcz
- Ruszt o wymiarach 440 x 320 mm
DANE TECHNICZNE:
- Głębokość: 520
- Szerokość: 480
- Wysokość: 530
- Moc: 2800
- Napięcie: 230