Gastronomiczna krajalnica do wędlin Ma-Ga 612p | 2025
Opis
Przeznaczenie | do wędlin |
Średnica noża | 300 mm |
Krajalnica do gastronomii Ma-Ga 612p
Krajalnica 612p to urządzenie, które jest często spotykane w sklepach mięsnych, supermarketach i na zapleczach lokali gastronomicznych. Wspomniany model został wypuszczony na rynek w celu ułatwienia obróbki mechanicznej mięsa, tj. dokładnego krojenia na plastry o różnej grubości, w jak najszybszy i najbardziej komfortowy sposób. Przemyślana konstrukcja producenta Ma-Ga pozwala na w pełni bezpieczną obsługę i wydatnie ułatwia czyszczenie po skończonej pracy. Poszczególne elementy, składające się na krajalnicę do mięsa 612p, które wchodzą w bezpośredni kontakt z żywnością zostały wykonane ze stali nierdzewnej. Sprzęt jest prosty w obsłudze i nie wymaga specjalistycznych szkoleń. Napęd elektryczny uaktywniany jest za pomocą przycisku. Produkt umożliwia dobór grubości krojenia z wykorzystaniem pokrętła (zakres grubości plastra od 0 do do 24 mm). Dzięki płycie dociskowej pożywienie może być poddawane obróbce do samego końca, bez ryzyka kontaktu z nożem. Należy mieć na uwadze, iż krojeniu nie wolno poddawać zamrożonego mięsa oraz kości. Maszyna nie generuje nadmiernego hałasu. Stół podawczy pochylony jest w stosunku do ostrza o średnicy 30 cm pod kątem 45°, co wpływa na wygodę podczas pracy. Krajalnica gastronomiczna 612p posiada wbudowaną ostrzarkę. W naszym sklepie stawiamy na oryginalne produkty od sprawdzonych dostawców i oferujemy je w przystępnych cenach - zachęcamy do zapoznania się z całym dostępnym asortymentem marki MAGA.
Opis produktu:
- przeznaczona do użytku w dużych sklepach, supermarketach, cateringu, gastronomii i w zakładach zbiorowego żywienia
- idealna do krojenia wędlin i mięsa bez kości
- wykonana z materiałów nierdzewnych
- pochylone ostrze o średnicy 300 mm
- idealne pochylenie stołu podawczego do noża 45°
- wymiary stołu 300 x 250 mm
- grubość krojonego plastra 0 - 24 mm
- wbudowana profesjonalna ostrzarka
- profesjonalna przekładnia ślimakowa
- Krajalnica spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.
- Wykończenie: elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z blachy nierdzewnej
- Materiał noża: stal nierdzewna chromowa
- Średnica noża: 300 mm
- Ostrzarka noża: profesjonalna, integralna z maszyną.
- Grubość plastra: 0 – 24 mm
- Produkty krojone: wędlina, ser, mięso, pieczywo
- Ograniczenia: nie można kroić: produktów zamrożonych, produktów z kością, produktów nieżywnościowych.
- Zalecenia: zaleca się krojenie sera na plastry schłodzonego do temp. 7 - 10 O C.
- Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć. Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.
- Codziennie smarować maszynę olejem maszynowym (nie stosować oleju jadalnego).
- Aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, nóż ostrzyć wyłącznie czysty
Dane techniczne:
- Wymiary gabarytowe: 495 x 655 x 510(H) mm
- Rozstaw nóżek: 315 x 545 mm
- Grubość krojonego plastra: 0 - 24 mm (regulacja płynna)
- Max. wymiar krojenia: 230 mm (długość), wysokość jest uzależniona od długości, max. 190 mm
- Średnica noża: 300 mm
- Poziom hałasu: ≤ 54 dB
- Zasilanie: 230 V 50 Hz 1 faza
- Moc: 250 W (napęd noża)
- Waga (ciężar netto): 39kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.