Frytownica przemysłowa elektryczna, 2-komorowa, Caterina, V 2x5 l, P 4 kW
Opis
Frytownica przemysłowa elektryczna 2-komorowa Caterina
Frytki to popularne danie z ziemniaka, które jest wizytówką lokali szybkiej obsługi. Nie dziwi jednak coraz częstsza obecność tej potrawy w karcie dań w restauracjach czy stołówkach. Aby przyrządzić je szybko i sprawnie, warto zainwestować we frytownicę gastronomiczną. Nasz sklep oferuje Państwu urządzenie firmy Caterina, które jest zasilane za pomocą energii elektrycznej. Dwukomorowy sprzęt o pojemności 10 l jest znakomitą odpowiedzią na dużą ilość zamówień złożonych przez klientów, którym trzeba sprostać w szybkim tempie. Zaoszczędzony czas może być wykorzystany przez pracownika do wykonywania innych czynności. Temperatura, jaką wytwarza frytownica dwukomorowa wynosi od 60 do 200 °C. Reguluje się ją poprzez specjalne pokrętło. Obsługę upraszcza żaroodporny uchwyt kosza. Sprzęt wyposażono w tzw. system zimnej strefy, dzięki któremu pozostawione resztki żywności nie ulegają przypaleniu. Obawy o czyszczenie urządzenia nie mają racji bytu - dzieje się tak ze względu na demontowalny panel sterowania. Frytownica przemysłowa waży niespełna 10 kg, natomiast jej wymiary całkowite to 31.5 x 43 x 41.5 cm.
CECHY PRODUKTU:
- pojemność użytkowa 2 x 5 l
- pojemność minimalna 2 x 3.3 l
- pojemność całkowita 2 x 7.8 l
- solidny kosz frytownicy z przednim mocowaniem oraz żaroodpornym uchwytem
- regulacja temperatury pokrętłem 60-200°C
- system zimnej strefy zapobiegający przypalaniu się resztek żywności
- demontowalny panel sterowania ułatwiający czyszczenie urządzenia
DANE TECHNICZNE:
- Waga - M: 9.7 kg
- Wysokość - H: 315 mm
- Głębokość - D: 430 mm
- Szerokość - W: 415 mm
- Napięcie - U: 230 V
- Zasilanie: prąd
- Częstotliwość: 50 Hz
- Pojemność - V: 10 l
- Moc elektryczna: 4 kW
- Temperatura min.: 60 °C
- Marka: Caterina
- Temperatura max.: 200 °C