Piec konwekcyjno-parowy Retigo 10x GN 1/1 iniekcyjny O 1011 in | RM 00026769
Opis
Piec konwekcyjno-parowy Retigo
Gastronomiczny Piec konwekcyjno-parowy Retigo to urządzenie o wysokiej jakości oraz wielości przydatnych automatycznych rozwiązań. Firma Retigo od 1994 specjalizuje się w segmencie rynku profesjonalnych pieców konwekcyjno-parowych. Wyprodukowane przez tego producenta urządzenia spełni wymagania zarówno małych restauracji, jak i ogromnych kuchni zakładowych.
Profesjonalny piec konwekcyjno parowy Retigo Orange Vision cechuje się innowacyjnymi rozwiązaniami, takimi jak systemy ASGS i ACM odpowiadające za szybkie generowanie nasyconej pary i automatyczne zarządzanie pojemnością. Sprzęt zawiera również funkcje takie jak Fan Stop polegający na natychmiastowym zatrzymaniu wentylatora po otwarciu drzwi. Piec jest również wyposażony w sondę gotowania, która zapewnia precyzyjne pieczenie i stałą kontrolę temperatury wewnątrz obrabianej termicznie potrawy.
Gastronomiczny piec Retigo posiada 4 techniki pieczenia, są to: pieczenie konwekcyjne 30-300°C, funkcja kombi gorące powietrze/para 30-300°C, funkcja gotowania w parze 30-130°C oraz bio-gotowanie 30-98°C. Dzięki tym funkcjom piec konwekcyjno-parowy jest przygotowany na obróbkę wszelkiego rodzaju żywności, co z pewnością zostanie docenione przez jego użytkowników. Możliwe jest również skorzystanie z systemu bankietowego, który regeneruje i utrzymuje optymalny stan potraw do momentu serwowania.
Urządzenie jest wzbogacone o nowoczesne funkcje interfejsu LAN umożliwiającego zdalny dostęp do danych oraz port USB umożliwiający ich rejestrowanie bądź wczytywanie. Profesjonalny piec konwekcyjno-parowy jest również przygotowany na ewentualne problemy poprzez system HACCP analizujący punkty krytyczne oraz SDS, system diagnostyki serwisowej, który automatycznie informuje o występujących błędach.
Znajdujący się w profesjonalnym piecu konwekcyjno-parowym system BCS polega na automatycznym systemu sterowania i kontroli bojlera. Dwukierunkowe obroty wentylatora o możliwych 7 różnych prędkościach zapewniają dokładnie równomierne i kontrolowany efekt pieczenia i cyrkulację powietrza.
CECHY PRODUKTU:
- TECHNIKI GOTOWANIA Gorące powietrze 30 – 300 °C
- Funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
- Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
- Bio-gotowanie 30 – 98 °C
- WYPOSAŻENIE Automatyczne mycie
- Książka kucharska (programy / kroki) 99/
- Rekuperator
- ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
- ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
- Potrójna szyba w drzwiach *** - minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
- Dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
- 7 prędkości wentylatora*** - dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
- Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
- Prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody****
- Sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy**** 1 punktowa
- Port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
- SERWIS System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
- BCS (Boiler Control System)* - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
- SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
- Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
DANE TECHNICZNE:
- Wymiary (mm): 933 x 867 x 1080
- Moc (kW): 18,6
- Waga (kg): 138
- Wytwarzanie pary: iniekcja
- Zasilanie: 400V
- Pojemność (GN): 10x GN 1/1 + 1x GN 1/1