Piec do pizzy gazowy 1-komorowy, 21.5kW
Opis
Gastronomiczny piec do pizzy jednokomorowy HENDI 220399
Gastronomiczny piec do pizzy to urządzenie, które jest obowiązkowym elementem wyposażenia każdego lokalu, serwującego dziennie przynajmniej kilka pizz. Przygotowanie pizzy przy użyciu owego sprzętu sprawia, że jest ona wyjątkowo smaczna i aromatyczna. Dodatkowo idealnie wypieczone ciasto pizzy jest bardzo chrupiące, dzięki czemu klienci są zachwyceni jakością wyrobu. Zatem każda pizzeria, restauracja czy lokal typu fast food powinien posiadać profesjonalny piec. Zakup przedstawianego przez sklep Gastroplaneta produktu jest inwestycją na wiele lat, która przełoży się na czysty zysk dla swojego klienta.
Urządzenie jakim jest gazowy piec do pizzy renomowanego producenta Hendi, to częsty wybór klientów z racji wysokiej jakości wykonania oraz solidności. Obudowa sprzętu została wykonana z najwyższej jakości materiałów, jakim jest stal nierdzewna. Sprawia to, że produkt jest nie tylko bardzo trwały na uszkodzenia, ale także łatwy w zachowaniu czystości, dzięki idealnie gładkiej powierzchni. Ponadto producent Hendi pomalował obudowę stalową na kolor czarny. Takie rozwiązanie sprawia, że piec charakteryzuje się nowoczesnym designem i świetnie wpasuje się w każdy rodzaj aranżacji zaplecza kuchennego.
Piec do pizzy Hendi posiada zakres temperatury od 0 do 450°C, więc sami możemy dostosować idealną temperaturę do naszego dania. Komora ma dno wyłożone kamieniem szamotowym, co sprawia, że ciasto pizzy położone na rozgrzany szamot wypiekane jest równomiernie, dzięki czemu ciasto jest chrupiące. Wilgoć zostaje wchłonięta. Pizza przygotowana w profesjonalnym urządzeniu z pewnością sprawi w zachwyt wielu smakoszy prawdziwej włoskiej pizzy. Dodatkowo sprzęt posiada przeszklone drzwi, umożliwiające obserwację procesu wypiekania dania osobom przygotowującym potrawę. Warto również zwrócić uwagę na izolację z wełny mineralnej, która zwiększa właściwości termoizolacyjne sprzętu.
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE:
- Obudowa ze stali malowanej na czarno
- Dno komory wyłożone kamieniem szamotowym
- Drzwi z okienkiem ułatwiającym obserwację procesu pieczenia
- Uchwyt na całej długości uchylnych drzwi
- Izolacja z wełny mineralnej
- Zakres temperatury: od 0°C do 450°C
- Oświetlenie komory
- Konieczne dodatkowe podłączenie do sieci elektrycznej (sterowanie oraz oświetlenie)
- Pieców nie wolno stawiać jeden na drugim ze względu na komin odprowadzający spaliny
- wymiary wewnętrzne: 620x920x(H)150 mm
- Zużycie gazu G20 lub G25: 2,275 m3/h
- waga141 kg
Uwaga!
przy zamówieniu należy podać rodzaj gazu na jaki ma być przystosowany piec.
Dane techniczne:
- Wymiary zewnętrzne: 1000 x 1362 x (H)560 mm
- Wymiary: 1000 x 1362x(H)560 mm
- Moc: 21,5 kW [Hs]
- Napięcie: 230 V